7 strategii pentru a crea o atmosferă plăcută la birou

Publicat de Florela Blidariu pe

Zilele de muncă nu ar trebui să fie pentru nimeni un motiv de nefericire și stres. O zi de lucru la birou, poate fi transformată într-o zi plăcută doar implementând mici schimbări care vor aduce beneficii pe termen lung. Fiindcă stilul de organizare în cadrul companiei are un impact imens asupra atmosferei la locul de muncă și a satisfacției angajaților, e important să oferiți atenție felului în care sunt manageriate aceste acțiuni. Scopul este de a crea un mediu plăcut, în care toată lumea se simte bine, respectată și demnă.

 

Noi propunem aceste 7 strategii pentru a crea o atmosferă plăcută la birou

 

  1. Organizați în interiorul companiei, un mic dejun sau prânz ce puțin o dată pe lună la care să participe toți angajații. Oferiți-le ocazia de a participa toți la un prânz prelungit, în care să petreacă relaxați timp împreună, să povestească și să se simtă bine. Acest tip de interacțiune are posibilitatea să creeze relații de colegialitate mai strânse și mai armonioase.

 

  1. Amenajați un loc special în care angajații care vor să se relaxeze să aibă această posibilitate, atunci când iau o pauză. Fie că ne referim la un foișor în curtea firmei, fie la o canapea confortabilă în launch, cu siguranță, dacă nu aveți deja, inițiativa va fi apreciată.

 

  1. Organizați ieșiri cu echipa în afara biroului. O seară la terasă sau într-un pub cu muzică bună și atmosferă destinsă, va ajuta echipa să se vadă și în alt mediu decât cel profesional. Relațiile interumane se vor dezvolta și se pot lega relații ce pot duce la o colaborare armonioasă la locul de muncă. 

 

  1. Organizați teambuilding-uri o dată pe an. Să petreci 2 zile cu colegii undeva departe de job și casă este ceva cu adevărat provocator. Drumul, activitățile, jocurile vor scoate la iveală caractere și personalități diferite. Vor putea fi surprinși de cât de amuzant este colegul de birou. 🙂

 

  1. Instalați jocuri în interiorul biroului. O masă de fotbal, Darts, Xbox sau alte variante de jocuri pot fi un mijloc de evadare într-o zi agitată la lucru. 15 minute de pauză pot spori productivitatea pentru următoarele ore.

 

  1. Stabiliți termene realiste și clare. Fiți clar în privința sarcinilor atribuite și termenelor limită. Clarificarea așteptărilor îi va ajuta pe angajații dvs. să-și gestioneze timpul în mod eficient și să prevină orice frustrare cauzată de termene sau obiective neclare. Fiți realiști în ceea ce privește volumul de muncă și timpul necesar, pentru a evita crearea unor situații tensionate.

 

  1. Oferiți-le angajaților instrumentele de care au nevoie pentru a-și îndeplini sarcinile. Oferindu-le angajaților dvs. instrumentele de care au nevoie, vor putea duce la bun sfârșit proiectele, cu mai puțin stres și cu un timp de lucru mai bun. De exemplu, un laptop sau un calculator bun, un scaun confortabil, un birou suficient de spațios pot face fiecare zi de muncă mai bună.

 

Încercați aceste 7 strategii de crea o atmosferă plăcută în cadrul companiei dvs., iar dacă aveți alte idei sau ați implementat alte strategii, le puteți scrie în comentarii. Poate ni se vor potrivi și nouă. 🙂
0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.