Despre bonificaţie

Publicat de Florela Blidariu pe

Bonificaţia – este un avantaj, recompensa sub formă de reducere de preţ sau compensaţie acordată cumpărătorilor unui produs, de obicei nou (aceasta poate îmbrăca forma unei prime de fidelitate, compensaţie pentru deprecierea sau pierderea întâmplătoare a unei cantităţi din produs, recompense pentru achiziţionarea unui volum mare etc). O practică atractivă este acordarea unei reduceri de preţ la cumpărarea unui produs nou în schimbul predării unui produs similar, uzat, aparţinând aceleiaşi mărci (engl. – trade-in allowance). V. reducere de preţ, discount la cantitate. Reducere de preţ promoţională acordată intermediarilor în vederea stimulării participării la programele de publicitate şi de promovare a vânzărilor unei firme.

Potrivit art. 462 alin 2 şi 467 alin 2 art. 472 alin. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru plată cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10%.

Conform art 2 din HCL 487/23.12.2020 privind stabilirea impozitelor și taxelor în Municipiul Timişoara pentru anul 2021, se hotărăşte acordarea bonificaţiei de 10% atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice, pentru plată cu anticipaţie a impozitelor pe clădiri, teren sau mijloace de transport datorat pentru întregul an, până la primul termen de plată și anume 31.03.2021.

Termenele de plată ale impozitelor

1.Termene de plată pentru impozitul/taxa pe clădiri

Impozitul/taxa pe clădiri se plăteşte anual, în două raţe egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.

Pentru plată cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane fizice și juridice, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de 10%.

Impozitul anual pe clădiri, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, persoane fizice sau juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deţine în proprietate mai multe clădiri amplasate pe raza aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe clădiri cumulat.

2.Termene de plată pentru impozitul/taxa pe teren

Impozitul/taxa pe teren se plăteşte anual, în două raţe egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.

Pentru plată cu anticipaţie a impozitului pe teren, datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane fizice și juridice, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de 10%. Impozitul anual pe teren, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, persoane fizice sau juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deţine în proprietate mai multe terenuri amplasate pe raza aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe teren cumulat.

3.Termene de plată pentru impozitul/taxa pe mijloacele de transport.

Impozitul/taxa pe teren se plăteşte anual, în două raţe egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.

Pentru plată cu anticipaţie a impozitului pe mijlocul de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane fizice și juridice, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de 10%.

Impozitul anual pe mijlocul de transport, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, persoane fizice sau juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deţine în proprietate mai multe mijloace de transport, pentru care impozitul este datorat bugetului local al aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe mijlocul de transport cumulat al acestora.

4.Termene de plată pentru taxa pentru servicii de reclamă şi publicitate

Taxa pentru servicii de reclamă şi publicitate se varsă la bugetul local, lunar până la data de 10 a lunii următoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestării servicii de reclamă şi publicitate.

5.Termene de plată pentru taxa pentru afişajul în scop de reclamă şi publicitate

Taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate se plăteşte anual, în două raţe egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.