Instruirea personalului privind însușirea noțiunilor de igienă

Publicat de Florela Blidariu pe

Temei legal: Ordinul nr. 568/2004 pentru aprobarea Ghidului privind conţinutul tematic al modulelor de pregătire a personalului care participă la cursurile de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă; Ordinul nr. 1225/2003 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă; Metodologia pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.

Cine trebuie să participe la cursuri de igienă?

În procesul de instruire privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă este cuprins personalul din următoarele categorii de unități:

a) servicii de producție, depozitare, transport și comercializare a alimentelor (inclusiv alimentație publică și a colectivităților);

b) servicii de curățenie în unități de asistență medicală, colectivități de copii și tineri, unități de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.);

c) producția și distribuția apei potabile, producția apei îmbuteliate;

d) servicii de îngrijire corporală (cosmetică, frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, masaj etc.);

e) servicii tip dezinfecție, dezinsecție, deratizare.

Ce presupune evaluarea şi certificarea participanţilor?

Participanții la programele de instruire susțin, la încheierea cursurilor, un examen de absolvire organizat de către Direcțiile de Sănătate Publică județene, respectiv a municipiului București.

Comisiile de examen sunt propuse de către Direcțiile de Sănătate Publică teritoriale și sunt aprobate de către Ministerul Sănătății, anual.

Furnizorii de instruire asigură înscrierea la examen a participanților la programul de instruire și achită taxa de examinare la direcțiile de sănătate publică teritoriale care organizează examenul de absolvire.

Examenul de absolvire constă în rezolvarea unui chestionar pentru testare, repartizat fiecărui candidat. Ulterior, direcțiile de sănătate publică teritoriale eliberează candidaților declarați admiși certificate de absolvire care au valabilitate 3 ani de la data emiterii.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.