15 ani de activitate Blidariu Grup

Povestea noastră. Povestea Blidariu. 

 

Povestea noastră a început în Ianuarie 2005, cu un nume mai puțin cunoscut, dar considerat până în prezent, extrem de potrivit pentru noi. S-a numit Maktub. Maktub, în limba arabă, înseamnă predestinat, sau, așa a fost să fie. Deși, ce a fost, pare să nu mai aibă legătură cu prezentul, nici măcar ca înfățișare, totul, dar absolut totul, a ajutat la clădirea a ceea ce astăzi pentru noi, înseamnă Blidariu Grup.

 

Numărul clienților creștea, iar o dată cu aceștia, creștea și echipa.

 

Începuturile, ne-au găsit într-o garsonieră, pe calea Aradului. Două persoane. Eu, și asociata mea de atunci, Giorgiana Drăgoi, pe care o cunoșteam de la fostul meu loc de muncă, Boavista. Timp de 5 ani, în paralel am lucrat atât pentru propriul business, cât și pentru firma amintită mai sus. Am lucrat și ne-am împărțit în două locuri încât, la un moment dat, pentru a putea gestiona mai bine activitatea în cadrul propriului business, am considerat oportun angajarea unei noi persoane care să ne ajute în activitatea contabilă și care să aibă încredere în noi. Și am găsit. Pentru a ne echipa spațiul de lucru, fiecare a adus ce a putut, calculator, birou etc. Ușor, ușor, numărul clienților creștea, iar o dată cu aceștia, creștea și echipa. Astfel, am fost nevoiți să lăsăm în urmă locația din Aradului, și am închiriat cu succes un apartament cu două camere. Următorii doi ani, tot extinzându-se echipa, schimbarea spațiului de lucru a devenit inevitabilă. 

 

A fost pentru mine o fericire de nedescris.

 

În 2009, părinții mei, și-au investit banii economisiți în achiziționarea unui spațiu în care să ne putem desfășura activitatea. Acest spațiu, care mi-a fost atât de drag și care credeam că ne va fi suficient mereu a fost pe str. Înfrățirii, nr.2, et. P, ap.7. De data aceasta, am cumpărat mobilă nouă, pe comandă, mobilă care avea să contureze perfect spațiul nostru de lucru. A fost pentru mine o fericire de nedescris.

 

Voiam să știu orice. Cât mai mult! Făcea parte din dezvoltarea mea. 

 

În februarie 2010 am simțit că viața mi-a oferit oportunitatea de a face 100% pentru mine, nu 50%. Astfel, am părăsit postul de la Boavista, locul care mi-a oferit cele mai mari provocări și oportunități de învățare. Voiam să știu orice. Cât mai mult! Nu mă supăram pe niciun client. Nici dacă mă suna la zece seara. Nu mă supăram. Făcea parte din dezvoltarea mea. 

 

Scopul meu principal a fost mereu să-mi clădesc o echipă, să am bani să plătesc salariile, și să cresc nivelul de raportare față de client. Drept urmare, businessul a crescut, clienții au fost din ce în ce mai mulți, și până în 2013 echipa a crescut până la capacitatea maximă a biroului. Încă de pe atunci, aveam secretară, casier, fată pe HR, fete pe contabilitate și eu, pe expertiză, controale etc. 

 

În privința concurenței…nu m-am raportat niciodată la ea pentru că eu nu cred în concurență. Eu cred că există loc pentru toți, singurul factor care ne diferențiază este felul în care gândim, acționăm sau suntem.

 

Ne dezvoltam frumos. Cred foarte mult în echipa mea.

 

Ne dezvoltam frumos. Lucrurile trebuiau bine făcute, de către oameni bine pregătiți. Astfel, am realizat că ne trebuie suport pe partea de consultanță. Drept urmare, am apelat la un specialist. În decembrie 2013 am început o colaborare minunată cu consultantul pe care ne bazăm și astăzi, doamna Ștefania Dudaș. 

 

În 2014, echipa era compusă din 10 persoane. A trebuit să decid o nouă mutare. Ne-am mutat pe Simion Bărnuțiu. Simt că toată viața mea a fost numai decizii, asumări. Dar simt că nu degeaba. 

 

Când m-am simțit copleșită, m-am consultat cu echipa. Erau singurele voci în care eu credeam. O colegă mi-a oferit 20000 de lei. Eu cred foarte mult în echipa mea. Și mai cred că dacă ești corect, cinstit și vrei să faci bine, universul te ajută. 

 

În 2015 din nou, cei 120 mp au devenit neîncăpători. 

 

În 2016, ne-am mutat cu un etaj mai jos, în aceeași clădire de birouri, într-un spațiu de 190 mp.  

 

A fost o muncă imensă, dar răbdarea mă caracterizează. Și am muncit mult. Dar n-am renunțat niciodată. În orice business e important să nu pierzi nicio zi. Nu de bani. Ci de muncă. Că banii oricum vin. Pentru că au fost perioade în care am muncit fără a avea niciun ban, dar au urmat perioade în care totul a rodit.

 

Să fii ecologic și în gândire, și în atitudine, și în tot ceea ce faci să fie totul win-win.

 

Ca toate să meargă, consider că e important să fi sincer cu oamenii din echipa ta, să le spui în ce direcție vrei să-i duci și ce ai de gând să faci, să fii ecologic și în gândire, și în atitudine, și în tot ceea ce faci să fie totul win-win, pentru că lucrurile oricum se aliniază și se aranjează. Omenia este punctul meu forte. Indiferent unde ajungem, oricât de sus, nu trebuie să ne pierdem umanitatea. Îmi spun mereu că orice lucru material poate fi reconstruit, mai puțin un suflet rănit. De aceea, apreciez oamenii buni și receptivi la tot ce e în jurul lor. Investesc în dezvoltare permanentă pe plan uman și profesional, refuz cuvântul problemă și caut întotdeauna soluții, recunosc când greșesc și respect pe toată lumea. Sunt perseverentă, cred în evoluție, în corectitudine, am capacitatea de acumulare și învățare, am bună dispoziție, umor și  toată viața înainte.

 

Fetele care s-au alăturat grupului încă de la începutul acestuia sunt: Carmen Blidariu, Alina Szabath, Roxana Guia, Petronela Szabo, Alexandra Boicu, Dorina Aruncutean, Oana Constantin. Pentru noi, echipa înseamnă: RESPONSABILITATE, UNIUNE, ARMONIE, AJUTOR, CÂȘTIG, PRIETENIE, SUPORT, CREȘTERE, ÎNȚELEGERE ȘI BUCURIE. Cred că oamenii cu care lucrezi sunt cele mai bune active ale unui business. Mi-am format echipa având permanent credința ca oamenii sunt buni și pot realiza minuni dacă își doresc. Am și am avut mereu încredere în oameni și în relațiile pe termen lung. Cred cu tărie că suntem o mare familie la birou. 

 

Vreau să spun că nu mi-e frică să spun că mi-e frică.

 

Anul trecut, în 2019 ne-am mutat din nou. De data aceasta la un spațiu de 400 mp, pe trei niveluri, parter, etaj și mansardă. Locația sperăm să ne fie suficientă pentru următorii 5 ani. Aș vrea să spun că la fiecare mutare mi-a fost frică. Mi-a fost frică pentru că o mutare a spațiului de lucru implică foarte, foarte multe. În continuare mi-e frică. Dar știu că asta înseamnă dezvoltare. Vreau să spun că nu mi-e frică să spun că mi-e frică. 

 

Împărtășiți recunoștința pentru cei din jur.

 

Și uite-ne ajunși, acum, aici, în ianuarie 2020, în pragul aniversării a 15 ani de activitate, cu sentimentul de mulțumire, de împlinire pentru tot ce am realizat până acum. Sunt convinsă că misiunea mea de viață se va desfășura din ce în ce mai bine de acum încolo. Scopul meu este să creez servicii de bună calitate cu oameni mulțumiți și fericiți, lângă oameni care apreciază serviciile noastre de contabilitate la cel mai înalt nivel posibil. Am primit un feedback deosebit în data de 9 august 2018, de la doamna Dudaș, consultantul nostru fiscal. Mi-a spus așa:  Puțini oameni sunt la fel de dedicați ca tine, care nu se limitează doar la atribuțiile pe care le au. Iar de-ar fi să vin și în baston la voi, eu tot voi continua să vin, pentru că am simțit că nu doar pe clienți îi apreciezi, ci și pe noi, oamenii cu care tu colaborezi. Și pentru mine asta a însemnat mult, a fost o recunoaștere a muncii noastre. Astfel, vă rog, de câte ori aveți ocazia, împărtășiți recunoștința pentru cei din jur. 


Printre primii clienți care au avut încredere în noi încă de la început, și cărora vreau să le mulțumesc, amintim: A&A Garden, Breathless, MKM Dent, Trans Mocanu, Nicoleta Farcas. Vă mulțumesc!

 

Închei cu mulțumiri pentru toți. Vă mulțumesc tuturor. Vă iubesc!

 

Florela Blidariu

Manager Grup