Regimul deducerilor fiscale pentru plătitorii de impozit pe profit şi microintreprinderi aplicabil începând cu 01.04.2019

Publicat de Florela Blidariu pe

Legea sponsorizării și Codul fiscal permit atât societăților comerciale plătitoare de impozit pe profit, cât şi celor plătitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor să acorde sponsorizări organizațiilor din anumite domenii (umanitar, filantropic, cultural, artistic, educativ, științific, religios, sportiv, calitatea mediului înconjurător, protecția drepturilor omului şi educație civică) și să primească facilități fiscale, în condițiile prevăzute de lege.

Începând cu 01.04.2019, persoanele plătitoare de impozit pe profit și microîntreprinderile care efectuează sponsorizări pot beneficia de avantaj fiscal, DOAR dacă la data încheierii contractului, entitatea beneficiară este înscrisă în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

În Monitorul Oficial al României nr. 223/22.03.2019 a fost publicat OPANAF nr. 819/2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum și a modelului și conținutului unor formulare.

Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale se organizează de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Registrul este public, potrivit legii, se afișează pe site-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro/Informaţii publice și este gestionat din punct de vedere informatic de către Centrul Național de Informații Financiare.

Registrul cuprinde următoarele informații:

  1. denumirea entității/unității de cult;
  2. codul de identificare fiscală;
  3. adresa domiciliului fiscal;
  4. data înscrierii în registru;
  5. data radierii din registru;
  6. informații privind înscrierile și radierile în/din registru.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.