Şedinţa de grup – un proiect de succes

Publicat de Florela Blidariu pe

Într-o organizaţie, şedinţele sunt deosebit de importante, iar comunicarea este esențială, pentru ca lucrurile să funcționeze bine într-o echipă.

Rolul unei întâlniri este de a identifica soluții concrete pentru îmbunătăţirea modului în care funcționează compania sau de a găsi modalităţi de eficientizare a timpului de lucru a membrilor unei echipe.

În ce constă o şedinţă modernă?

  • O glumă bună = relaxare mentală = productivitate mai mare

Se spune că, umorul este una dintre cele mai bune modalități pentru ca mesajul transmis să ajungă la țintă. Astfel, o minte relaxată va deschide porţile creativităţii, descoperind emoţii pozitive, cu rezultate mai bune

Se recomandă utilizarea echilibrată a umorului, pentru a induce bună-dispoziţie şi pentru captarea atenţiei.

  • Cu agendă, dar ….fără telefon!

Pentru sporirea capacităţii de concentrare în timpul şedinţelor organizate în cadrul grupurilor, se recomandă participanţilor să renunțe la telefoanele inteligente care le distrag atenția și să vină doar cu o agendă și un pix.

De asemenea, organizatorul întrunirii trebuie să aibă în vedere faptul că angajaţii pot rămâne concentraţi maxim 52 de minute şi să acorde pauze scurte, în special, atunci când discuţiile sunt mai lungi şi cu dezvoltare amplă.

  • Tabla magnetică = informaţii vizuale

Încă din copilărie, oamenii îşi dezvoltă acuitatea vizuală şi sunt mai receptivi la aspectele vizuale. Astfel încât, folosirea unei table magnetice este utilă, atât ca modalitate de prezentare a informaţiilor, cât şi pentru captarea şi menţinerea atenției la un nivel ridicat. 

Pentru a crea o prezentare interactivă şi atractivă, se recomandă utilizarea desenelor, a graficelor realizate cu ajutorul culorilor.

Cum concluzionăm?

Întrunirile trebuie să reflecte seriozitate şi, mai ales, să îşi arate utilitatea în cadrul grupului şi pentru interesele acestuia.

Prezidarea unei întâlniri este o artă ce trebuie învăţată şi apoi practicată. Merită să fie studiată, iar lista de control (check-list) reprezintă instrumentul care aminteşte lucrurile esenţiale, astfel încât, prin executarea corectă a sarcinilor de lucru să se economisească timp.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.