Metode de relaxare după o zi de muncă

Publicat de Florela Blidariu pe

Sunt multe situațiile când, din diferite motive, luăm grijile de la muncă acasă, fără să ne dăm seama. Chiar dacă zilele de lucru sunt aglomerate și stresante, după terminarea programului, până a doua zi când ne întoarcem la muncă, cu toții avem nevoie de relaxare și odihnă, de petrecere a timpului în mod plăcut.

O pauză binemeritată de la activitățile presante și solicitante poate reduce nivelul de stres și poate contribui la o stare de bine generală. Și ce poate fi mai bine decât să fim relaxați, odihniți și fericiți?

Am selectat câteva idei care ar putea contribui la procesul de relaxare după o zi de muncă:

Petrecerea timpului în natură

În cele din urmă, o plimbare afară este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ne calma mintea și corpul după o zi lungă. Studiile de specialitate au constatat că persoanele care petrec timp în natură sunt mai puțin obosite și au un somn mai odihnitor.

Dacă întâmpinați dificultăți cu deconectarea de la activitățile zilnice sau nu vă odihniți bine noaptea, încercați o plimbare rapidă seara. Câteva minute petrecute afară, la aer, vă pot ajuta să vă relaxați.

Citiți o carte bună

Lectura este o modalitate excelentă de a ne permite să ne desprindem de realitate după muncă și să ne cufundăm într-o lume complet diferită. Nu numai că este minunat pentru divertisment, dar cititul ne poate ajuta să ne îmbunătățim memoria, să ne mărim atenția și să reducemzzzz nivelul de stres.

Mergeți la masaj

Terapia prin masaj este dovedită că reduce stresul și anxietatea și chiar poate crește nivelul serotoninei în timp, potrivit oamenilor de știință.

Sportul

Nu există nimic mai eficient pentru a vă deconecta din modul de lucru, într-o stare de relaxare.

Indiferent dacă preferați o alergare ușoară, pilates, înotul, dansul sau altă activitate fizică, petrecerea a doar 20 de minute în mișcare va permite corpului să elibereze endorfine care vă vor face să vă simțiți mai euforici.

Un alt rezultat fascinant al exercițiilor fizice regulate este că oferă corpului tău posibilitatea de a deveni mai rezistent la stres.

Meditația (dacă vi se potrivește)

Multe practici de meditație sunt concepute pentru a ne ajuta să ne relaxăm și să ne concentrăm atenția asupra corpului și respirației.

Ne ajută să alungăm gândurile și sentimentele negative și să le înlocuim cu cele pozitive, să îmbunătățim relațiile interpersonale, precum și relația noastră cu noi înșine.

Odihna

Dacă la sfârșitul zilei vă simțiți mult prea copleșiți, oferiți-vă un somn bun, fără a regreta că nu ați reușit să terminați diverse activități pe care le aveți în vedere pentru după-amiaza respectivă. Uneori corpul își cere drepturile, iar odihna este unul dintre cele mai importante.

Relaxarea nu trebuie să fie considerată un lux, ci o necesitate

Ați putea crede că relaxarea înseamnă a merge în concediu vara, o dată pe an. Dar adevărul este că odihna trebuie să fie o parte esențială a rutinei de zi cu zi. Și cum fiecare avem moduri diferite, preferate, de a ne relaxa, identificați-l pe al dvs. și intregrați-l în rutina zilnică.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.